x بستن تبلیغات
تبلیغات
یا مهدی ادرکنی

تبلیغات
عطش و اضطرار، زمینه ساز ظهور
انسانى که براى رسیدن به سعادت و خوشبختى به هر درى زده و هر راهى را پیشِ رو گرفته، ولى هر چه بیش تر تلاش کرده، بسته بودن درها و بن بست بودن راه ها برایش یقینى تر گشته است، اشتیاق به برپایى حکومت منجى موعود (عج) در وجودش شعله ورتر مى شود. تداوم این حالت، روح آدمى را به مرحله اى جدید مى رساند که آن، عطش وشیفتگى است. اگر در جامعه ى بشرى، این عطش پدید آید، مرحله اى مهم از زمینه هاى اجتماعى ظهور، فراهم شده است.

شاید بتوان سبب تکرار جمله ى (یملا الارض قسطاً وعدلاً کما مُلِئت جوراً و ظلماً) را در همین نکته دانست؛ چرا که بشر، از روزى که پا به عرصه ى زمین گذاشته و در پرتو زندگى اجتماعى خود، براى پیشبُرد اهداف انسانى خویش، سر به فرمان حاکمان و زمامداران نهاده است، امیدوار بوده که این حاکمانِ زورمند جلو تعدّیات را بگیرند و جامعه اى صالح و به دور از هر گونه ظلم و ستمِ پیدا و پنهان بسازند، امّا نه تنها به این خواسته ى برخاسته از عمقِ جانِ خویش نرسیده، بلکه روز به روز شاهد گسترش ظلم و ستم هاى گوناگونى بوده است. از این رو، هر گاه که با پدیده ى ناروایى رو به رو مى شود، از اعماق وجود آرزوى درک روزگارى را مى کند که با روى کارآمدن مردى الهى، روحِ عدالت در کالبد جامعه ى بشرى دمیده شود. این، همان زمینه ى مساعد و بستر مناسب براى پذیرش حکومت جهانى حضرت مهدى موعود (عج) است که باید در وجود تمامى جامعه ى بشرى رسوخ کند.
در آخر الزمان، بر امّت من، بلاى شدیدى - که تا آن زمان بلایى شدیدتر از آن شنیده نشده - از جانب سلطان وحاکم ایشان وارد مى شود، به حدّى که زمین با آن همه گستردگى اش بر آنان تنگ مى شود ومالامال از ستمِ آشکار وپنهان مى گردد. انسان مؤمن، پناهگاهى پیدا نمى کند که بدان پناه برد. در این وقت است که خداوند عزّ وجلّ، مردى از خاندان مرا بر مى انگیزد تا زمین را پُر از قسط و عدل سازد، همان گونه که لبریز از ظلم و جور گشته بود، به طورى که ساکنین آسمان و زمین، از وى راضى مى شوند

هر چند که روبه رو شدن با پدیده ى نا به هنجار ظلم و جور، انسان را از سویى آزرده خاطر و رنجور مى کند، امّا از سوى دیگر، نور امید و عطش زندگى در آینده اى حتمى و موعود که اثرى از ظلم وجور نخواهد داشت را در دل او فروزان مى کند و همین امر سبب مى شود تا لحظه به لحظه، محبّت و دوستى و اُنس با حضرت مهدى (عج) و حکومت او در جانِ آدمى شدّت یابد، و رفته رفته این شدّت به عطش و شیفتگى مبدّل شود.

 
در روایتى از رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، چنین آمده:

در آخرالزمان، بر امّت من، بلاى شدیدى - که تا آن زمان بلایى شدیدتر از آن شنیده نشده - از جانب سلطان و حاکم ایشان وارد مى شود، به حدّى که زمین با آن همه گستردگى اش بر آنان تنگ مى شود و مالامال از ستمِ آشکار و پنهان مى گردد. انسان مؤمن، پناهگاهى پیدا نمى کند که بدان پناه برد. در این وقت است که خداوند عزّ وجلّ، مردى از خاندان مرا بر مى انگیزد تا زمین را پُر از قسط و عدل سازد، همان گونه که لبریز از ظلم و جور گشته بود، به طورى که ساکنین آسمان و زمین، از وى راضى مى شوند. (1)

این روایت، به روشنى، نشان مى دهد که دورى جامعه از رهبر الهى عادل، وگرفتار آمدن آن در چنگال سردمداران بیدادگر، موجب بروز ظلم و فساد در همه ى زمینه ها مى شود و همین فساد، باعث سختى و مشکل و پدید آمدن تنگناهاى غیر قابل رفع در زندگى بشر مى گردد. در نتیجه، سبب تشنگى انسان هاى مؤمن به ظهور مصلح واقعى مى گردد.

 
از حدیفه، درباره وضعیّت جامعه بشرى در هنگام قیام حضرت مهدى (عج) چنین رسیده:

به درستى که (مهدى موعود (عج)) قیام نمى کند تا زمانى که هیچ غایبى نزد مردم محبوب تر از وى نباشد، و این به خاطر شرارت ها و ناروایى هایى است که به مردم رسیده است. (2)
امام زمان

اضطرار

از بررسى روایات مى توان چنین به دست آورد که (اضطرار)، تبلور فراهم آمدنِ همه آمادگى ها و زمینه ها است. انسانِ مضطر، دنیا را با تمام وسعت اش، تنگ احساس مى کند وزرق وبرقِ فریبنده ى ظاهرِ قدرت هاى شیطانى، او را غافل نمى کند. بر عکس، انسان هایى که زندگى در کاخ هاى سر به فلک کشیده و بهره مندى از مال و منال فانى و عیش و نوش زودگذر دنیا، خط پایان آرزوهایشان را ترسیم کرده است، کجا به دنبال جایگاهى در کنار مهدى موعود (عج) خواهند بود؟

انسانى که خود را یافت و ارزش جان خویش را بیش تر از آن دید که در چند روزه ى دنیا تباه اش سازد، قدم نهادن در خیمه ى محبوب دل ها و زندگى در روزگار شیرین ظهور را پایان آرزوهایش قرار مى دهد و این حالت، نه فقط یک آرزوى بى ریشه، بلکه فراتر از عطشى است که جان آدمى را به لرزه در مى آورد و لحظه به لحظه او را در پى رها شدن از وضعیّت کنونى مى دارد.

در کلامى که از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پیش از این نقل شد این نکته، نمایان است.

در این بخش از حدیث شریف، ظهور حضرت مهدى(عج) بر این مترتب شده که انسان مؤمن بیابد که هیچ پناهى براى او وجود ندارد!

از این سخن، چنین استفاده مى شود که زمینه ى اجتماعى که عاملِ فرا رسیدن زمان ظهور است، وقتى کار ساز است که همراه خواست قلبى انسان هاى مؤمن، باشد. به عبارت دیگر، انسان هاى منتظر، باید به مرحله اى برسند که به تحقیق یقین کنند براى نجات از گرداب مهالک، هیچ پناهى جز حکومت مهدى آل محمد، (علیهم السّلام) نیست.

این، مطلبى است که با تعبیرهاى گوناگونى در روایات مورد تأیید قرار گرفته در روایتى ابوسعید خدرى از وجود مقدّس پیامبر گرامى اسلام (صلی الله علیه و آله) چنین نقل مى کند:

تأوى الیه اُمّتُه کما تأوى النحل اِلى یعسوبها؛(3) امّت حضرت مهدى (عج) به سوى او پناه مى برند، همان طور که زنبور (از ترس دیگران) به ملکه ى خویش پناه مى برد.

بنابراین، رسیدنِ جامعه به مرحله اى که در آن، همه ى مردم یک دل ویک صدا، خواهانِ حکومت حضرت مهدى (عج) باشند و با تمام وجود، اضطرار خویش را به حضرت اش فریاد زنند وآماده ى یارى و جانبازى در رکاب او براى رسیدن به اهداف والاى وى باشند، از جمله عواملى است که توقّع ظهور، بدونِ آن، امرى است نه چندان نزدیک به واقع.
انسانِ مضطر، دنیا را باتمام وسعت اش، تنگ احساس مى کند وزرق وبرقِ فریبنده ى ظاهرِ قدرت هاى شیطانى، او را غافل نمى کند. بر عکس، انسان هایى که زندگى در کاخ هاى سر به فلک کشیده وبهره مندى از مال ومنال فانى وعیش ونوش زودگذر دنیا، خط پایان آرزوهایشان را ترسیم کرده است، کجا به دنبال جایگاهى در کنار مهدى موعود (عج) خواهند بود؟

بر همین اساس است که وجود مبارک اش در توقیع شریف چنین مى فرماید:

اگر دل هاى شیعیان - که خدا بر طاعت خویش موفق شان دارد - بر وفاى به عهدى که بر آنان بود، متّحد و استوار مى بود، هرگز یُمن دیدار (و همنشینى) ما از ایشان به تأخیر نمى افتاد و به تحقیق که خوشبختى دیدار ما با معرفتى ثابت و پا برجا به سوى آنان روى مى آورد. (4)

این، در حالى است که اگر زمینه مردمى مناسب، به وجود نیاید، به طور کلّى، جامعه، لیاقت وقابلیّت بهره مندى از این نعمت بس بزرگ الهى را به دست نمى آورد؛ چرا که قانون حتمى الهى این گونه استقرار یافته که نعمت و رحمت خداوند بر حسب اقتضاى محلّ و بر وفق استعداد و متناسب با قابلیّتِ دریافت کننده، فرود آید.(5) ظهور زمامدار عادلى مانند امام زمان (عج)، بزرگ ترین نعمتى است که تا کنون هیچ امّتى لیاقت دریافت آن را نداشته و اگر قرار باشد که آن حضرت بدون وجود زمینه ى لازمِ اجتماعى ظهور کند، به تحقیق که از مردم همان چیزى را خواهد دید که دیگر پیشوایان الهى دیدند وهمین مردمى که در صورت ایجاد زمینه ى پذیرشِ حکومت امام زمان (عج) از یاران وهواداران آن حضرت مى شوند، در صورت عدم وجود زمینه  لازم در میانشان، آلت دستِ حاکمانِ جائر و ستم پیشه گشته و علیه آن امام همام به مقاومت بر خواهند خواست!

بنابراین، یکى از مهم ترین زمینه هاى ظهور امام زمان (عج)، و برپایى حکومت عدل جهانى، فراهم آمدن بستر اجتماعى لازم است. و در همین راستا، یکى از با اهمیّت ترین وظایف انسان هاى صالحى که در انتظار برپایى دولت کریمه ى امام عصر (عج) هستند، این است که زمینه هاى اجتماعى لازم براى پذیرش و درخواست حکومت حضرت مهدى (عج) را در میان توده هاى مردم پدید آورند.

 

پی نوشت:

1- عقد الدرر، ص 73.

2-  عقد الدرر، ص 94.

 3- معجم الملاحم والفتن، ج 4، ص 352 (به نقل از الملاحم، سید بن طاووس، ص 70، باب 146)؛ مهر بیکران، ص 51.

4-  احتجاج، طبرسى، ج 2، ص - بحار الانوار، ج 53، ص 177.

5- انزل مِن السّماء ماءا فَسالت أودیه بِقَدَرِها) رعد: 17.

فرآوری: امیر رضا عرب


یامهدی]]>با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394
نتیجه محبت به امام زمان(عج)
برای انتظار حضرت ولی عصر(عجل الله فرجه الشریف)، باید پیمانه‏ مودت خویش را از نور موالات و دوستی خاندان پاکی‏ها (معصومان علیهم السلام) سرشار کرد.

«و ان تملا ... مودتی نور الموالاة لمحمد و آله.»(1)

زیرا در سایه‌سار فرهنگ «موالات‏» پاکان و پاکی‏ها همه‏ مفاسد دنیوی ما در حوزه‏های مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، اصلاح می‏گردد:

«بموالاتکم علمنا الله معالم دیننا و اصلح ما کان فسد من دنیانا.» (2)

واژه‏ «موالات‏» دارای ‏دو مفهوم است. این دو معنا، مانند دو رکن همراه با هم، معنابخش ماده‏ «موالات‏»‌اند. واژگان «دوستی‏» و «پیروی‏» با هم، «موالات‏» را در ذهن‏ها به تفسیر تصویر می‏کشند.

«موالات‏» به حکم باب «مفاعله‏»، امری است متقابل، یعنی ما شیعیان، خاندان اهل‏بیت را دوست می‏داریم و از آنان اطاعت می‏کنیم، و آنان نیز ما را دوست داشته و توسلات و تقاضاهای ما را اجابت کرده و ما را شفاعت می‏کنند.

سید ابن طاووس (رحمة الله) می‏گوید: سحرگاهی، در سرداب مقدس حضرت در سامره، نوای آن عزیز را شنیدم که می‏نالید و می‏فرمود: «اللهم! ان شیعتنا خلقت من شعاع انوارنا، و بقیة طینتنا؛ پروردگارا! شیعیان ما، از پرتو انوار ما خلق شدند و از زیاده‏ گل ما سرشته گردیدند. (3)

ابو ربیع شامی می‏گوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: از عمر و بن اسحاق، حدیثی نقل شده که:

دخل علی امیرالمؤمنین علیه السلام فرای صفرة فی وجهه. قال: ما هذه الصفرة؟ فذکر وجعا به . فقال له علی علیه السلام، انا لنفرح لفرحکم و نحزن لحزنکم، و نمرض لمرضکم، و ندعو لکم، فتدعون فنؤمن. قال عمرو: «قد عرفت ما قلت، و لکن کیف ندعو فتؤمن؟» فقال: «انا سواء علینا البادی و الحاضر.» فقال ابو عبدالله علیه السلام: «صدق عمرو .»(4)

فردی به حضور امیر مؤمنان رسید و حضرت، در صورت او، زردی مشاهده کرد. فرمود:

این زردی چیست؟ گفت که دردی دارد. حضرت فرمود: «ما، با شادی شما، شاد می‏شویم، و از غم شما اندوهناک، و از مریضی شما مریض می‏گردیم، و برای شما دعا می‏کنیم، پس شما هم دعا می‏کنید و ما آمین می‏گوییم.»

عمر و گوید: گفتم: «آنچه فرمودی، فهمیدم، اما چگونه بر دعای ما آمین می‏گویید؟

فرمود: «برای ما، مسافت دور و نزدیک فرقی ندارد.» امام صادق علیه السلام فرموند: «عمرو، راست گفت.»

به خوبی مشاهده می‏شود که موالات، دو طرفی است و از روایات استنباط می‌شود که آن امام عزیز، با محبت ‏خروشان خود، به شعیان خود نظر دارد. مگر نه آن است که یوسف گمشده، «رحمت موصوله‏» (5) و مهر بی کران و رحمت پیوسته‏ الهی است .

امام زمان علیه السلام

امام صادق علیه السلام می‏فرمایند:

«خداوند، رحمت کند بنده‏ای که ما را نزد مردم محبوب کند و ما را در معرض دشمنی و کینه‌توزی آنان قرار ندهد. همانا، به خدا سوگند، اگر سخنان زیبای ما را برای مردم روایت می‏کردند، به سبب آن، عزیزتر می‏شدند و هیچ کس نمی‏توانست‏ بر آنان وصله‏ای بچسباند، ولی یکی از آنان کلمه‏ای را می‏شنود، پس ده کلمه از پیش خود بر آن می‏افزاید.» (6)

آری پیمانه‏ مودت و دوستی را باید از نور موالات محمد و آل محمد، سرشار و سرریز کرده که اجر زحمات رسول و پاداش رسالت آن سترگ است همچنان که در آیه چنین آمده است: «لا اسئلکم علیه اجراً الا المودة فی القربی‏»(7)؛ برای رسالتم هیچ اجر و مزدی از شما نمی‏خواهم مگر دوستی اهل بیتم و در آیه دیگر چنین آمده که: «و ما اسالکم من اجر فهو لکم‏»(8)؛ سود و ثمره‏ این محبت و علاقه، به خود ما باز می‏گردد و ما را به پاکان و پاکی‏ها وصل می‏کند و به اوج و رفعت می‏کشاند و اینگونه است که «فائز» می‏شویم: «فاز الفائزون‏» بولایتکم (9) در سایه‏ ولایت پاکان است که رستگاران، به رستگاری دست ‏یافته‏اند و از «ذلت ‏خوض و فرو رفتن‏» به «عزت فوز و سر بر کشیدن‏» نائل گشته‏اند . در آیه‏ای دیگر می‏خوانیم:

«ما اسالکم علیه من اجر الا من شاء ان یتخذ الی ربه سبیلا» (10)؛ فقط، از کسانی که بخواهند راه را بیابند و حرکت کنند، رسول، مزد رسالت را می‏خواهد. در دعای ندبه نیز آمده است:

«فکانوا هم السبیل الیک و المسلک الی رضوانک» (11)؛ همانا تنها، این خاندان راه به سوی خدا هستند و طریقه‏ کسب رضوان اویند.

در سه آیه یاد شده سخن از آن است که اجر و پاداش رسالت ‏حضرت محمد صلی الله علیه و آله:

الف) مودت امت

ب) آن اجر، برای خودتان است

ج) آن اجر، فقط از آن کسی است که خواسته باشد راه یابد.

این عاطفه‏ سرشار است که می‏تواند به گام‏های ما، توان دهد و آن را در «سبیل‏» و راه خدا همراه با ثبات و استواری، به حرکت و جریان بیندازد، و با این محبت ‏به حجت‏ خدا است که با تمام وجود، نجوا می‏کنیم:

«السلام علیک یا سبیل الله الذی من سلک غیره هلک‏» (12)؛ تو ای حجت ‏خدا! - تنها راه هستی و من، سرشار از عشق تو هستم و با تو آغاز می‏کنم و با تو ادامه می‏دهم و تنها، تو، شفیع و همراه من، در آغاز و در ادامه هستی. (13)

راستی، کبوتر دل من، در کدامین آسمان باید پرواز کند و در کدامین آستان باید آشیانه گزیند؟ جز آسمان پاکی‏ها که راه نجات و سعادت و رشد مرا به همراه دارد و آستان پاکان، که پناهی مهربان و دل سوز، راهی هست؟

تو، آگاه به تمامی راه هستی و آزاد از تمامی جاذبه‏ها؛ تو، خلق را برای خدا می‏خواهی و در جهت او به حرکت می‏داری و آنان را به قله‏های «قرب‏» و «رضوان‏» رهنمون می‏سازی. (14)

 

پی‌نوشت‌ها:

1- فرازی از دعای زیارت آل یس .

2- فرازی از زیارت جامعه كبیره .

3- الصحیفة المبارکة المهدیه، ص 291 (نقل از مهر بیکران)

4- بصائر الدرجات، جزء 5، ب 16، (نقل از مهر بیکران)

5- فرازی از زیارت جامعه کبیره .

6- الروضة من الکافی، ص 229، ح 293 (نقل از مکیال، ج 2، ص 221 .)

7- شوری، 23 .

8- سبا، 47 .

9- فرازی از زیارت جامعه کبیره .

10- فرقان: 57 .

11- فرازی از دعای ندبه .

12- فرازی از دعای صاحب الامر .

13- فمعکم معکم لامع غیرکم (فرازی از زیارت جامعه‏ کبیره)

14- اریدکم لله (نهج البلاغه، خ 136) .

برگرفته از مجله انتظار، ش 5 (با دخل و تصرف)


یامهدی]]>با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394
رابطه محبت به امام زمان(عج) و انتظار
انتظار، حالتی است نفسانی که آمادگی برای آنچه انتظارش را می‏کشیم، از آن بر می‏آید. ضد انتظار، یاس و ناامیدی است. هر قدر که انتظار، شدیدتر باشد، آمادگی و مهیا شدن قوی‏تر خواهد بود. همانطور كه اگر مسافری داشته باشی که در انتظار مقدمش به سر می‏بری؛ هر چه هنگام آمدنش نزدیک‏تر شود، مهیا شدنت، فزونی می‏یابد، بلکه از شدت انتظار چه بسا خواب از دیدگانت ربوده می‏شود.

همانطور که «مراتب انتظار»، از این جهت، متفاوت است، «از جهت محبت‏» نسبت ‏به کسی که در انتظارش هستی نیز مراتبش، متفاوت می‌شود. پس هر چه محبت، شدیدتر و دوستی بیشتر باشد، مهیا شدن برای محبوب، زیادتر می‏شود . (1)

انتظار، آماده باش و تحصیل آمادگی‏های لازم است ‏برای آنچه که مورد نظر است، انتظار، آماده باشی در سایه صبر و مقاومت است. امام صادق علیه السلام فرموده است:

من دین الائمة انتظار الفرج بالصبر (2)؛ یکی از نشانه‏های دین امامان، انتظار فرجی است که به صبر حاصل آید.
در زمان غیبت، دشمنان، تمامی نقشه‏ها و طراری‏های شیطانی خود را به میدان می‏آورند تا رهزنی کنند و ایمان پیروان آن عزیز را نشانه روند. تنها کسانی می‏توانند به دام آنان گرفتار نیایند که در سه‏ حیطه‏ «شناخت‏»، «عاطفه‏» و «رفتار»، آماده باشند؛ زیرا، اینها، سه حوزه‏ی وجودی انسان را در بینش، و گرایش و عمل، شکل می‏دهند .

عن الرضا، عن آبائه علیهم السلام قال: قال رسول الله صلی الله علیه و آله:

«افضل اعمال امتی انتظار فرج الله عزوجل‏» (3) و «افضل اعمال امتی انتظار الفرج من الله عزوجل‏» (4)؛ امام رضا علیه السلام از رسول اکرم صلی الله علیه و آله نقل می‏فرمایند که برترین اعمال امت من، انتظار فرج از ناحیه‏ خداوند عزوجل است .

«انه سال عنه رجل: ای الاعمال احب الی الله عزوجل . قال: انتظار الفرج .» (5)

مردی از امیرالمؤمنین علی علیه السلام پرسید: «کدامین اعمال، نزد خداوند عزوجل، محبوب‏تر است؟ حضرت فرمودند: «انتظار فرج.‏»

«قال امیر المؤمنین علیه السلام: انتظروا الفرج ولا تیاسوا من روح الله؛ فان احب الاعمال الی الله عزوجل انتظار الفرج‏»(6)؛ در همین باره، حضرت علی علیه السلام فرموده‏اند: خود را آماده‏ فرج سازید و منتظر فرج باشید و در این مسیر از خدا، ناامید و مایوس نگردید؛ زیرا که محبوب‏ترین «اعمال‏» نزد خداوند عزوجل، انتظار فرج و کسب آمادگی برای فرج و حکومت مهدی علیه السلام است.»

در این حدیث، حضرت، از یاس و ناامیدی، پرهیز می‏دهند تا طولانی بودن غیبت و مشکلات آن دوران، توان را از منتظران نرباید و آنان را در صف منتظران پابرجا بدارد.
حضرت علی علیه السلام فرموده‏اند: خود را آماده‏ فرج سازید و منتظر فرج باشید و در این مسیر از خدا، ناامید و مایوس نگردید؛ زیرا که محبوب‏ترین «اعمال‏» نزد خداوند عزوجل، انتظار فرج و کسب آمادگی برای فرج و حکومت مهدی علیه السلام است.»

با توجه به این روایات، معلوم می‏شود که انتظار، تنها، یک «حالت روحی‏» نیست، بلکه احوال روحی جریان یافته و شکل گرفته‏ای است که به اقدام و عمل می‏انجامد. از همین رو است که «افضل الاعمال‏» و «احب الاعمال‏» فرموده‏اند و آن، در سایه‏ صبر و استقامت ‏باید باشد و به دور از هرگونه یاس و ناامیدی .

آری، اینگونه انتظار و آمادگی را در دوران غیبت، مشق یاوران مهدی دانسته‏اند و آن را نصیب مهدی‌یاوران، شمرده‏اند. پیامبر اکرم به حضرت علی (علیهماالسلام) می‏فرماید:

یا علی: آگاه باش که بالاترین مردم، به لحاظ یقین؛ گروهی هستند که در آخر الزمان خواهند بود و با توجه به این که پیامبر را درک نکرده‏اند و با او نبوده‏اند و حجت و امام هم، از آنان غایب بوده است، در عین حال، از روی نوشته بر کاغذ سفید ایمان آورده‏اند. (7)

در حدیث دیگر می‏فرمایند:

«افضل العبادة انتظار الفرج‏» (8)؛ برترین عبادت، انتظار فرج است. امیرالمؤمنین علی علیه السلام می‏فرمایند: «افضل عبادة المؤمن انتظار فرج الله.‏» (9)

اینسان است که مهدی‌یاوران عصر غیبت، در شب دیجور و سختی‏ها، ایمان گرانسنگ خویش را پایه‌گذاری می‏کنند و ثابت قدم می‏مانند و از برترین اعمال، با وجود سخت‏تر بودنش، بهره می‏یابند؛ زیرا، «افضل الاعمال احمزها» (10)؛ برترین اعمال، سخت‏ترین آنها است.
همانطور که «مراتب انتظار» متفاوت است، «از جهت محبت‏» نسبت ‏به کسی که در انتظارش هستی نیز مراتبش، متفاوت می‌شود. پس هر چه محبت، شدیدتر و دوستی بیشتر باشد، مهیا شدن برای محبوب، زیادتر می‏شود .

در زمان غیبت، دشمنان، تمامی نقشه‏ها و طراری‏های شیطانی خود را به میدان می‏آورند تا رهزنی کنند و ایمان پیروان آن عزیز را نشانه روند. تنها کسانی می‏توانند به دام آنان گرفتار نیایند که در سه‏ حیطه‏ «شناخت‏»، «عاطفه‏» و «رفتار»، آماده باشند؛ زیرا، اینها، سه حوزه‏ی وجودی انسان را در بینش، و گرایش و عمل، شکل می‏دهند .

امام صادق علیه السلام در ذیل آیه‏ شریفه صد و پنجاه و هشتم سوره‏ مبارکه انعام «آیات پروردگارت ظاهر گردد، برای کسی که از پیش ایمان نیاورده باشد، یا با ایمانش، خیری حاصل نکرده باشد، ایمان آوردنش سودی ندارد» فرمود: «منظور از آن روز، هنگام خروج قائم منتظر از ما خاندان است.‏» (11)

از اینگونه روایات به دست می‏آید که وظایف دوران غیبت، باید با ایمان و عمل خیر، رقم بخورد و در غیر این صورت، هیچ فایده‏ای نخواهد داشت .

در دوران غیبت، «ایمان و عمل‏» به کار آید و آمادگی می‏آفریند و منتظران را در حال آماده باش نگه می‏دارد. اگر این آمادگی‏ها، در سه محور شناخت و عاطفه و رفتار نباشد، در وقت ‏خروج و قیام حضرت، نه تنها سودی به همراه نخواهد داشت، بلکه از بعض روایات چنین به دست می‏آید که چه بسا اینگونه افراد، پس از ظهور، در گروه مخالفان و دشمنان قرار گیرند و عده‏ای که شبیه به خورشیدپرستان و ماه‌پرستان بوده‏اند، از پیروان آن نازنین باشند. (12)

 

پی‌نوشت‏ها:

1- مکیال المکارم، ج 2، ص 235 و 236 .

2- بحار الانوار، ج 52، ص 122، ح 1 .

3- بحارالانوار، ج 52، ص 122، ح 1 .

4- همان، ص 128، ح 21 .

5- همان، ص 122، ح 3 .

6- همان، ص 123، ح 7 .

7- همان، ص 124، ح 12 .

8- همان، ح 11 .

9- همان، ص 131، ح 33 .

10- بحارالانوار، ج 70، ص 191، ج 82، ص 229 و ج 85، ص 332 و ج 78، ص 69 .

11- بحارالانوار، ج 52، ص 149، ح 76 .

12- الغیبة، نعمانی، ص 424 .


یامهدی]]>با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394
دانلود کتاب الفبای مهدویت(موعود نامه)
دانلود کتاب فرهنگ الفبای مهدویت، موعود نامه نوشته مجتبی تونه ای

کتاب موعودنامه در قالب فرهنگ الفبای مهدويت، پيرامون موضوعات حضرت گردآوری شده است و به همت انتشارات « مجتبی تونه ای » مهدی(عج)، غيبت، انتظار و ظهور، توسط به چاپ ششم رسيد.« مشهور »در بخش الف فهرست اين فرهنگ الفبايی موضوعاتی از قبيل آثار انتظار، آرماگدون، آخرالزمان، آزمون غيبت، آداب ملاقات با امام زمان(عج)، آدينه و ساير موضوعات مربوط که با اين حرف آغاز می شود،بررسی شده است.

نويسنده در ابتدای کتاب بيان می کند که به منظور استفاده عموم مردم و جوانان از مطالب اين کتاب، ترجمه روايات به صورت مختصر بيان شده، اما در بخش پاورقی کتاب به منبع اصل روايت نيز اشاره شده است.تونه ای در بخشی از اين کتاب آورده است: از آنجا که امامت يکی از نعمت های بزرگ الهی است،شناساندن نعمت حضرت ولی عصر(عج)، قدردانی از نعمت الهی را به دنبال دارد و جامعه قدردان از نعمت امامت، مرهون لطف حضرت حق قرار می گيرد.

اين صاحب قلم در بيان آثار انتظار می نويسد: کسی که انتظار قيام مصلح جهانی را دارد، در حقيقت انتظارانقلاب و تحولی بس عظيم و وسيعی را دارد که يکی از اساسی ترين انقلاب های بشری در طول تاريخ بشراست.

 

دانلود کتاب نسخه ی pdf با حجم (3.40مگابایت)


یامهدی]]>با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394
مهدی(عج) موعود موجود
بر اساس فرموده حضرت ختمی نبوت‏صلی الله علیه و آله و سلم و گفتار اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) عدد امامان معصوم و جانشینان راستین رسول اعظم خدا دوازده نفر است(1) و اسامی آن ذوات مقدس و تمام ویژگی‏های هویت آنان ترسیم و تقریر گردیده است و از مطالعه تاریخ و سیره به دست می‏آید كه یازده نفر از امامان معصوم(علیهم‌السلام) به دنیا آمده و امامت كرده و با شمشیر یا زهر به شهادت رسیده‏اند؛ و بر پایه حكم مسلّم عقل و نقل هرگز جامعه انسانی بی‏امام معصوم نخواهد بود و زمین هرگز از حجت ذی عصمت خالی نیست.

نتیجه قطعی این مبادی سه‏گانه این است كه امام معصوم دوازدهم متولد شده و اكنون زنده است و هر زمانی كه خدا بخواهد ظهور خواهد كرد؛ نه آنكه بعداً متولد گردد یا نه آنكه قبلاً متولد شده و رحلت كرده باشد، زیرا هم پندار باطل عدم ولادت، ضلالت است و هم زعم ارتحال او، غوایت است، زیرا اولی را دشمن لدود ساخته و دومی را خائن و مزدور عنود پرداخته است و بیگانگان فرصت‏طلب این دو را به هم دوخته و در هر زمین و زمان مناسب از آمیختگی آن‏ها سوء استفاده می‏نمایند. شاید كینه‏توز مشترك جاهلیت كهن و جدید كه طبق فرموده خدای سبحان هر روز نیرنگ تازه به بازار زر و زور عرضه می‏كند یعنی یهود نژادپرست كه هم در صدر تاریخ و هم در ساقه آن خائنانه دسیسه كرده و می‏كند در آن سهیم بوده و هست: (ولاتَزالُ تَطَّلِعُ عَلی خائِنَةٍ مِنهُم اِلاّقَلیلاً مِنهُم).(2)

 

ناتوانی جناب قوشچی از شناخت «موجودیت موعود»

«موجودیت موعود» ولی پنهان از چشم مردم، حدیث دشواری است كه جز برای اهل بصر به راحتی فهمیدنی نیست، از این‏رو زمینه طرح سؤالات یا شبهات متعددی می‏گردد كه موجودیت موعود را به چالش می‏كشند و شبهه جناب قوشچی در شرح تجرید از همین دست است: او به خواجه طوسی می‏گوید كه شما گفتید اگر كسی معتقد باشد به امام غائب كه ظهورش مترقّب و ممكن است هر لحظه ظهور كند، همین عقیده او را كنترل می‏كند و ضامن تأمین سعادت اوست؛ امّا چه محذوری دارد كه چنین امامی موجود نباشد و خدای سبحان هر وقت كه اراده كند او را ایجاد نماید؛ آن‏گاه با اعتقاد به چنین امام خلق الساعه‏ای همه آن بركات و آثار كه برشمردید، بر چنین امامی نیز مترتب می‏گردد و دیگر از امام موجود ولی غائب كه انتظار ظهورش كشیده شود بی‏نیاز می‏شویم، بلكه انتظار حدوث و ولادت ووجودش نیز در تأمین آن اهداف كافی است.

(3)

با امامان آسمان‏ها و زمین‏ها از نعمت هستی برخوردارند، چون این ذوات قدسی مظاهر اسمای حسنای خدایند. با نظر به این دو بیان نورانی می‏توان دریافت كه مطابق دعای شریف كمیل اسمای الهی و برابر دعای ناحیه مقدسه ولایت اهل بیت(علیهم‌السلام) آسمان‏ها و زمین را به اذن خدا هویت بخشیده‏اند

پاسخ شبهه یاد شده كه در ظلمات شك و تردید در ضرورت موجودیت موعود، همچون خورشید پرتوافشانی می‏كند آن است كه بدانیمامام تنها برای راهنمایی و رهبری بشر نیست، تا با حصول منافع اعتقاد به امام موعود، از امام موجود بی‏نیاز شویم، بلكه شئون دیگری از قبیل (یاءادَمُ اَنبِئهُم بِاَسمائهِم)(4)،(یُمسِكُ السَّموتِ والارض)(5) و بكم فتح الله و بكم یختم(6) نیز وابسته به وجود امام موجود است.

امیر مؤمنان علی(علیه‌السلام) در دعای كمیل می‏فرماید:و بأسمائك التی ملأت أركان كلّ شی‏ء(7)؛ خدایا! تو را قسم به اسمای حسنایت كه سراسر عالم را پر كرده است! امام عصر(عج) نیز در دعای ناحیه مقدسه خود كه از اعمال ماه رجب است، انسان‏های كامل و دوده طاها و یاسین را این‏گونه تبیین می‏كند: فبهم ملأت سماءك و أرضك(8)؛ یعنی با امامان آسمان‏ها و زمین‏ها از نعمت هستی برخوردارند، چون این ذوات قدسی مظاهر اسمای حسنای خدایند. با نظر به این دو بیان نورانی می‏توان دریافت كه مطابق دعای شریف كمیل اسمای الهی و برابر دعای ناحیه مقدسه ولایت اهل بیت(علیهم‌السلام) آسمان‏ها و زمین را به اذن خدا هویت بخشیده‏اند.

اگر جناب قوشچی بداند كه امام، آن است كه به مَلأ الله السماوات والارض ، دیگر به ساحت مقدس مرحوم خواجه طوسی چنین اشكال نمی‏كند كه همان اثرات اعتقاد به امام موجود، بر باور به امام موعود غیرموجود هم مترتب است.

امام نشئات فراوانی را بر عهده دارد كه یكی از آنها نشئه طبیعت است و انتظار ظهور ویژه این نشئه است، پس روشن شد مبنای اشكال جناب قوشچی غفلت از این نكته عمیق است كه آن امامی كه به ملأ الله السماوات و الأرض است، تنها امام منتظر حی موجودِ موعودِ است؛ نه امام معدومی كه در آینده بخواهد متولد بشود.

پی نوشت ها:

1-  ر.ك: الكافی، ج1، ص529؛ الخصال، ص 477.

2-  سوره مائده، آیه 13.

3-  ر.ك: شرح قوشچی، ط. رحلی، ص 474.

4-  سوره بقره، آیه 33.

5-  سوره فاطر، آیه 41.

6-  البلد الامین، ص 302؛ من لایحضره الفقیه، ج2، ص615.

7-  البلد الامین، ص 188.

8-  مصباح المتهجد، ص 740؛ اقبال الاعمال، ص 145.


یامهدی]]>با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394
دوازده مهدی!
دوازده مهدی!
امام زمان

الفبای مهدویت

برای ارتباط با دیگران، محتاج کلمه ها هستیم. هر روز حرف ها را کنار هم می چینیم و واژه می سازیم. کلمه ها را کنار هم می گذاریم و جمله می سازیم. جمله ها را کنار هم می چینیم و حرف می زنیم و می نویسیم ،ولی خیلی وقت ها همین کلمه ها برایمان عادی و دم دستی می شوند که به معنای شان توجه نمی کنیم و اگر کسی از ما بپرسد، این کلمه یعنی چه، واقعاً می مانیم چه پاسخی بدهیم. ازاین دست واژه ها در لغت نامه ارتباطی ما کم نیست. در لغت نامه فرهنگ انتظارمان هم کم نیست، واژه هایی که مدام در وادی انتظار و مهدویت به کار می بریم، اما به معنای آن کم تر می اندیشیم.

 
مهدی

«مهدی »مشهورترین لقب امام زمان (عج)درمیان همه فرقه های اسلامی است. «مهدی » به معنای هدایت کننده و هدایت یافته است، ولی در بیشتر روایت ها به معنای هدایت شده آمده است.

از امام باقر(علیه السلام) نقل شده که امام زمان (عج)، «تنها به این خاطر مهدی نامیده شد که از طرف خدا به هر کار نهان و سری هدایت می شود و تورات و انجیل را از نقطه ای از زمین که انطاکیه ( قسمتی از شام ) نام دارد، خارج می سازد ».(1)

از امام صادق (علیه السلام)پرسیدند: «چرا امام دوازدهم، مهدی نامیده شده است ؟» فرمود :«برای این که به تمام امور پنهان، هدایت می شود.»

امام صادق (علیه السلام)فرمود :«قائم را به این دلیل مهدی نامیدند که مردم را به سوی امری که از آن گم شده اند، (برآن ها پوشیده است )هدایت می کند ».(2)
از امام باقر(علیه السلام) نقل شده که امام زمان (عج)، «تنها به این خاطر مهدی نامیده شد که از طرف خدا به هر کار نهان و سری هدایت می شود و تورات و انجیل را از نقطه ای از زمین که انطاکیه ( قسمتی از شام ) نام دارد، خارج می سازد

این لقب اختصاص به آخرین امام ما ندارد و بقیه امامان نیز مهدی هستند ؛ اما تنها از آخرین امام به عنوان مهدی یاد شده است. امام حسین (علیه السلام) فرمود :«دوازده مهدی از ماست. اول ایشان امیر مومنان علی (علیه السلام) بود و آخر ایشان، نهمین فرزند از نسل من است ».

امام صادق (علیه السلام) نیز فرمود :«ما دوازده مهدی می باشیم ». منظور امامان معصوم از این که همه ما مهدی هستیم، این بود که آن ها خود از طرف خدا هدایت شده اند و هدایت کننده مردم به طرف حق هستند.(3)

این لقب از زمانی که پیامبر اکرم(ص) موضوع مهدویت را مطرح کرد، برای امام زمان (عج) به کار رفت و در کتاب های سنی و شیعه بیان شد. پیامبر(ص) در روایت های فراوانی، امام دوازدهم و نجات دهنده آخرین را مهدی (عج) نامیده است.

 

پی نوشت:

1.سوال از امام مهدی (عج)در روایات و احادیث.

2.فرهنگ موعود، حسین کریم شاهی بیدگلی، ص 237.

3.فرهنگ نامه مهدویت، خدا مراد سلیمیان، بنیاد فرهنگی حضرت مهدی، مرکز تخصصی مهدویت، اول، 1383، ص 386 -387.


یامهدی]]>با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394
کــی می آیــی...

مدعی گوید که با یک گل نمی آید بهار

من گلی دارم که دنیا را گلستان می کند

ای آخرین ناجی بشریت، سختی ها و دلتنگی های خود را با چه کسی زمزمه کنم و آرامش را در طلوع کدامین شعر بیابم و به چه بهانه ای بغض هایم را بشکنم. کاش تو بیایی، ای بهترین من! ای امام من، حرف های ناگفته زیادی دارم. نمی دانم از کجا شروع کنم. 

از بچه های به خاک و خون کشیده در فلسطین و لیبی و بحرین بگویم یا از آوارگان عراق و افغانستان.

 آقای خوب من، به من گفته اند تو هم مانند جدت حضرت امیر (ع) یار ضعیفان و نوازشگر یتیمانی، پس حتما بچه های یتیم لبنان و فلسطین و بحرین تو را دیده اند. راستی، اکنون اگر تو را از نزدیک ببینم، شاید بسیاری از حرف ها از یادم برود، ولی می دانم با صبر و عطوفت به من اجازه خواهی داد تا راز های نهفته در دلم را یاد آوری کنم.

 مولای من، شب ها را به امید ظهور تو به صبح می رسانم و هر صبح جمعه به انتظار ندای { انا المهدی } تو که از خانه کعبه به گوش خواهی رسید. در دعای ندبه شرکت میکنم. ای کاش به بگویی که کجایی و کــــی می آیــی! ...


برگرفته شده از : مجله ی پیشگامان 74 


با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394
طواف با حضرت حجت(عج)

علامه تهرانی در جلد هفتم کتاب معاد شناسی صفحه 175 نقل می کنند :
« قضیه ای در یکی دو ساله اخیر در ایام حج اتفاق افتاد که شایان دقت است؛ این قضیه متعلق به صبیه آیت الله آقا میرزا محمد علی اراکی (ره) است که از علمای برجسته و طراز اول حوزه مقدسه علمیه قم و از زهاد و عبّادی است که در متانت و شخصیت و تقوای ایشان در نزد خاصه و عامه جای تردید و گفتگو نیست....

متن کامل در ادامه مطلب

با بروز هر گونه مشکل در وب در صورت عضویت و درج شماره همراه خود می توانید با سامانه پیامکی وب در ارتباط باشید :50004333993332
مرجع کسب وکار

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : مدیرکل
تاریخ : 12 / 10 / 1394